Les il·lustracions son part fonamental de Llegendàrium perquè, més enllà del seu valor estètic, donen cos visual a les paraules. Així la forma, la textura o el color s’associen a conceptes, històries i personatges concrets que l’artista aconsegueix introduir en la nostra memòria.

Tots tenim present la imatge d’un drac, una fada, un fantasma, un dimoni; aquestes imatges arquetípiques són el resultat d’una trobada secular de motius folklòrics que s’han anat sumant, fins a formar allò que reconeixem d’un cop d’ull i podem evocar en la penombra acolorida de la fantasia.

Els artistes treballen amb aquests elements, recollint elements de la tradició o subvertint-ne d’altres, submergint-se en la part més profunda de la memòria col·lectiva i alimentant les corrents subterrànies de la imaginació.  Així com la narració pot ser interpretada individualment, la il·lustració ens regala un somni compartit.

En aquesta secció podreu conèixer els artistes que col·laboren amb Llegendàrium, llegir en les seves pròpies paraules els perquès dels detalls vessats, les anècdotes darrere de cada traç, descobrir el món que hi ha al darrere de cadascuna de les il·lustracions. Us convidem a anar amb ells més enllà de l’aparença i endinsar-vos en el seu fascinant treball.