Comparteix les llegendes del teu poble

Hi ha històries i contes que queden reclosos. Es recorden amb emoció, però mai traspassen les quatre parets de casa, esvanint-se en l’oblit. La cultura viva es transmet de generació en generació, canvia i s’adapta partint d’unes arrels profundes. Per aquest motiu no només s’ha d’interpretar, també és important transmetre-la a la següent generació perquè se la faci seva. Les noves tecnologies ens permeten fer ambdues coses, i això és una mostra d’una comunitat vibrant, que encara reviscola amb força aquí i allà. 

Potser recordes una anècdota que explicava la padrina, contes curiosos i divertits que a l’avi li agradava narrar, rondalles de la mare que no has oblidat. La memòria pot ser un cofre del tresor, a voltes sense que ens siguem conscients, allà hi trobem aquella contalla que ens feia tanta gràcia, cançons que ressonen amb un riu de vivències, acudits insolents, mots que desapareixen pel desús,  fets tràgics i ombrívols que deixaren la seva marca en el temps i, fins i tot, algunes d’aquelles llegendes urbanes que has sentit a dir que sí, que són reals, que les va viure un conegut.

Si les vols compartir escriu a llegendarium@llegendesdecatalunya.cat, indicant el teu nom complet, edat, de qui les vas rebre i el poble o regió per on es coneixien. Et contestarem tan aviat com sigui possible i, si així ho vols, les publicarem amb el teu nom o de manera anònima. Si són cançons o rondalles, també ens pots enviar gravacions. Tenim també un espai per la cultura material: Ens pots enviar fotos o vídeos d’objectes, vestits, amulets, joguines, estris de la llar, d’oficis i de la vida quotidiana. Tot aquest material és benvingut i serà tractat amb el respecte i l’estimació que es mereix.

Moltes gràcies.